Concertreis Polen mei 2010

Onderwerp: Concertreis Polen 2010Tijdstip: 13 t/m 17 mei 2010

Plaats: Szklarska Poreba Polen.

Krantrecentie: Moerdijkse Bode (26-5-2010)

Koor Przyjazn heeft Concertreis gemaakt naar Polen.

Klundert.

Het koor Przyjazn heeft voor de derde keer een concertreis gemaakt naar Polen. De start werd gemaakt op Hemelvaartsdag om 05.00u en op maandag 17 mei om 22.30u zijn ze thuis gekomen.

Het Klunderts gemengd koor Przyjazn (Pools voor vriendschap) heeft, na de viering in 2009 van het 10-jarig bestaan, opnieuw een concertreis naar Polen gemaakt. De reis ging deze keer naar de plaats Szklarska Poreba in het Reuzengebergte. Van hieruit hebben ze 2 kerkdiensten en 2 concerten in de directe omgeving verzorgd. Een groep kwartiermakers had al kennis gemaakt met de gastheren in Polen en de sfeer was bijzonder hartelijk. Het koor heeft ondertussen een reputatie opgebouwd in dit gebied en heeft op “oude adressen’ een optreden verzorgd. Ze hebben gezongen in Jelenia Gora en Karpacz en bij de Culturele Kring in Swierzawa waar al eerder optredens verzorgd zijn. Dit jaar is er een nieuwe locatie toegevoegd in de kerk van pastor Marek Sowinski in Szklarska Poreba. Naast het muzikale deel is er ook gezorgd dat het culturele aspect van het Reuzengebergte niet onderbelicht blijft. Ze hebben een uitstapje gemaakt naar het Tsjechische Harachov, waar allereerst een treinreis naar Tanvald op het programma stond door het prachtige gebergte. Daarna hebben ze een bezoek gebracht aan het glasmuseum, biermuseum en de waterval. In de avonden is voor gezelligheid gezorgd met een barbecue-avond en een avond met een accordeonist. Alle dagen waren van de vroege ochtend tot laat in de avond gevuld, maar de leden hadden het er graag voor over omdat het een beleving is waar lang over nagepraat kan worden.         De reis is helemaal georganiseerd door leden van het koor. Door de inzet van de reiscommissie, voor de 3e keer o.l.v. Kees Hessels, die in de uitvoering bijgestaan wordt door heel veel enthousiaste leden, is dit koor in staat om elke 3 jaar op eigen kracht een concertreis te organiseren.

Het reisgezelschap bestond dit jaar uit een bijzonder divers gezelschap. Het koor voor de concertreis bestaat uit leden woonachtig in Klundert en wijde omgeving. Hiervan zijn 25 zangers/zangeressen leden uit de vaste bezetting van het koor. Daarnaast hadden zich 12 gastzangers/zangeressen aangemeld die vanaf januari zijn gaan repeteren voor deze reis. Vervolgens hebben zich 13 belangstellenden, die niet zingen, aangemeld om mee te gaan met de reis. Inclusief pianist Arnoud Hobbel uit Willemstad en dirigent Ruud Krijnen uit Klundert komt het aantal dan op 52 personen die aan de reis hebben deelgenomen.

Interesse gewekt, dan is men van harte welkom om alvast te oefenen voor de komende reis die in 2013 geprogrammeerd staat. Men kan hiervoor contact opnemen met een van de bestuursleden. Informatie en contactgegevens kan men vinden op www.przyjazn.nl.

De concertreiscommissie van gemengd koor Przyjazn bedankt de sponsoren uit Klundert die door hun vrijwillige bijdrage deze reis hebben doen slagen.

Op vrijdag 18 juni om 20.15u geeft het koor een terugkomconcert in de Gummarus Kerk, Dorpsstraat 56 in Wagenberg, om iedereen te laten zien en horen hoe ze in Polen hebben gezongen.