Jubileumconcert 2012

jubileum bode 2012Op 29 en 30 september zijn de leden van het Gemengd Koor Przyjazn samen met hun partners naar Antwerpen afgereisd om hun 12 ½ jaar jubileum te vieren. Het koor is er trots op dat deze mijlpaal is gehaald en er zijn nog voldoende toekomstplannen om het voortbestaan van het koor te garanderen.

Door Kees Hessels

Zaterdagochtend 08:30 is het zo ver. Verzamelen bij het Sovak gebouw om gezamenlijk naar Antwerpen af te reizen. De reden, viering van het 12 ½ jaar jubileum. Want naast zingen is er ook op het koor een hele goede sfeer tussen de leden, en worden alle kansen aangegrepen om er iets gezelligs van te maken.
De speciaal voor deze gelegenheid aangestelde concertreiscommissie heeft in samenwerking met bestuur, dirigent en muziekcommissie gezorgd voor een fantastisch weekeinde voor alle deelnemers.

Op zaterdag een ontspannen dag met koffie en gebak bij de bakkersmolen is Wildert om daarna de tocht naar Antwerpen te vervolgen. In Antwerpen is eerst een bezoek gebracht aan het museum Plantin-Moretus waar 400 jaar drukwerk is verzameld en waar ook het prentenkabinet werd bezocht.

Daarna een rondrit door Antwerpen met een speciaal gereserveerde tram die langs alle bijzondere bouwwerken is gereden. Omdat de groep te groot was om in een keer in de tram plaats te nemen is dit gesplitst in 2 groepen. Vanwege het mooie weer was het

wachten op de tram absoluut geen probleem. De dames konden zich vermaken in de vele winkels en de heren konden zich uitstekend op de terrassen van de Groenplaats amuseren. Aansluitend is er een feestavond georganiseerd waarbij de zangers en zangeressen van het eerste uur allemaal in het zonnetje zijn gezet.

Als hoogtepunt was er het opluisteren van de Mis in de St. Andries kerk. De bijdrage van het koor in deze prachtige kerk met fantastische akoestiek heeft diepe indruk achtergelaten bij alle gelovigen die aanwezig waren. Na een geslaagde lunch in de Pelgrom werd het weekeinde afgesloten en is de terugreis naar Klundert in gang gezet.

Dat het koor nog springlevend is blijkt wel uit het feit dat er voor 2013 al weer gewerkt wordt aan de 4de concertreis naar Polen. Ook die wordt door de eigen leden verzorgd en zal plaatsvinden in september.

Mocht u meer informatie willen over het koor, kijk dan even op www.przyjazn.nl